КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 30 серпня 1995 р. N 702 Київ Про утворення при Міністерстві охорони здоров'я Координаційного експертного комітету з питань якості та безпеки продуктів харчування Відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ( 4004-12 ) Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ: 1. Утворити при Міністерстві охорони здоров'я Координаційний експертний комітет з питань якості та безпеки продуктів харчування. 2. Міністерству охорони здоров'я у місячний термін затвердити Положення про Координаційний експертний комітет з питань якості та безпеки продуктів харчування, передбачивши в ньому, що Комітет координує роботу органів системи державного контролю якості та безпеки продуктів харчування. 3. Міністерству фінансів передбачати в Державному бюджеті України за розрахунком витрат, що подаватиметься Міністерством охорони здоров'я, кошти на проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи продуктів харчування, технології виробництва за показниками якості та безпеки для здоров'я населення, а також створення та ведення їх державного реєстру. Міністерству охорони здоров'я встановити контроль за цільовим використанням коштів. 4. Покласти обов'язки щодо координації та здійснення контролю за роботою Координаційного експертного комітету з питань якості та безпеки продуктів харчування на головного державного санітарного лікаря України - першого заступника Міністра охорони здоров'я. Прем'єр-міністр України Є.МАРЧУК Перший заступник Міністра Кабінету Міністрів України М.СЕЛІВОН Інд.28