КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

                        П О С Т А Н О В А
                   від 30 серпня 1995 р. N 702
                               Київ

         Про утворення при Міністерстві охорони здоров'я
          Координаційного експертного комітету з питань
              якості та безпеки продуктів харчування


     Відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та
епідемічного благополуччя населення" ( 4004-12 ) Кабінет Міністрів
України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     1. Утворити  при Міністерстві охорони здоров'я Координаційний
експертний  комітет  з  питань   якості   та   безпеки   продуктів
харчування.

     2. Міністерству охорони здоров'я у місячний термін затвердити
Положення про Координаційний експертний комітет з питань якості та
безпеки  продуктів  харчування,  передбачивши в ньому,  що Комітет
координує роботу органів системи  державного  контролю  якості  та
безпеки продуктів харчування.

     3. Міністерству  фінансів  передбачати  в  Державному бюджеті
України за розрахунком  витрат,  що  подаватиметься  Міністерством
охорони     здоров'я,     кошти     на     проведення    державної
санітарно-гігієнічної експертизи продуктів харчування,  технології
виробництва   за   показниками  якості  та  безпеки  для  здоров'я
населення, а також створення та ведення їх державного реєстру.

     Міністерству охорони здоров'я встановити контроль за цільовим
використанням коштів.

     4. Покласти обов'язки щодо координації та здійснення контролю
за роботою Координаційного експертного комітету з питань якості та
безпеки  продуктів  харчування на головного державного санітарного
лікаря України - першого заступника Міністра охорони здоров'я.


     Прем'єр-міністр України                      Є.МАРЧУК

              Перший заступник
     Міністра Кабінету Міністрів  України         М.СЕЛІВОН

     Інд.28