|
16.07.2021
|
UA
|
Офіційний вісник Європейського Союзу
|
L 253/13
|
(Текст стосується ЄЕП)
|
Вчинено у Брюсселі 15 липня 2021 року.
|
|
За Комісію
Президент
Ursula VON DER LEYEN
|
ДОДАТОК I
|
Номер і частина додатка (- 4)
|
CAS
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
1C
|
|
Equisetum arvense L.*
|
|
|
2C
|
9012-76-4
|
Гідрохлорид хітозану*
|
отриманий з Aspergillus або з органічної аквакультури, або зі сталого рибальства, як визначено у статті 2 Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1380/2013 (984_040-13)
(- 5)
|
|
3C
|
57-50-1
|
Цукроза*
|
|
|
4C
|
1305-62-0
|
Гідроксид кальцію
|
|
|
5C
|
90132-02-8
|
Оцет*
|
|
|
6C
|
8002-43-5
|
Лецитини*
|
|
|
7C
|
-
|
Salix spp. кора*
|
|
|
8C
|
57-48-7
|
Фруктоза*
|
|
|
9C
|
144-55-8
|
Гідрокарбонат натрію
|
|
|
10C
|
92129-90-3
|
Сироватка*
|
|
|
11C
|
7783-28-0
|
Гідрофосфат амонію (діамонійфосфат)
|
тільки в пастках
|
|
12C
|
8001-21-6
|
Соняшникова олія*
|
|
|
14C
|
84012-40-8
90131-83-2
|
Urtica spp. (екстракт Urtica dioica ) (екстракт Urtica urens )*
|
|
|
15C
|
7722-84-1
|
Перекис водню
|
|
|
16C
|
7647-14-5
|
Хлорид натрію
|
|
|
17C
|
8029-31-0
|
Пиво*
|
|
|
18C
|
-
|
Порошок з насіння гірчиці*
|
|
|
20C
|
8002-72-0
|
Олія цибулі*
|
|
|
21C
|
52-89-1
|
L-цистеїн (E 920)
|
|
|
22C
|
8049-98-7
|
Молоко коров’яче*
|
|
|
23C
|
-
|
Екстракт цибулин Allium cepa * L.
|
|
|
|
|
Інші базові речовини рослинного або тваринного походження та які мають харчову основу*
|
|
|
Номер і частина додатка (- 6)
|
CAS
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
2D
|
|
COS-OGA
|
|
|
3D
|
|
Церевізан та інші продукти на основі фрагментів клітин мікроорганізмів
|
Якщо не є генетично модифікованими організмами
|
|
5D
|
10045-86-6
|
Фосфат заліза (ортофосфат заліза (III))
|
|
|
12D
|
9008-22-4
|
Ламінарин
|
Водорості повинні бути отримані з органічної аквакультури або зібрані у сталий спосіб відповідно до пункту 2.4 частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
|
|
Номер і частина додатка (- 7)
|
CAS
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
139A
|
131929-60-7
131929-63-0
|
Спіносад
|
|
|
225A
|
124-38-9
|
Діоксид вуглецю
|
|
|
227A
|
74-85-1
|
Етилен
|
тільки для бананів і картоплі; проте його дозволено також застосовувати для цитрусових у рамках заходів для запобігання пошкодженню дрозофілами
|
|
230A
|
між іншим 67701-09-1
|
Жирні кислоти
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
231A
|
8008-99-9
|
Екстракт часнику (Allium sativum )
|
|
|
234A
|
№ CAS не призначений
№ CIPAC 901
|
Гідролізовані білки, крім желатину
|
|
|
244A
|
298-14-6
|
Калію гідрокарбонат
|
|
|
249A
|
98999-15-6
|
Репеленти із запахом тваринного або рослинного походження/овечий жир
|
|
|
255A та інші
|
|
Феромони та інші сигнальні речовини
|
тільки в пастках і дозувальних пристроях
|
|
220A
|
1332-58-7
|
Силікат алюмінію (каолін)
|
|
|
236A
|
61790-53-2
|
Кізельґур (діатомова земля)
|
|
|
247A
|
14808-60-7
7637-86-9
|
Кварцовий пісок
|
|
|
343A
|
11141-17-6
84696-25-3
|
Азадирахтин (екстракт)
|
одержаний із насіння Німу (Азадирахти індійської )
|
|
240A
|
8000-29-1
|
Олія цитронели
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
241A
|
84961-50-2
|
Олія гвоздики
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
242A
|
8002-13-9
|
Ріпакова олія
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
243A
|
8008-79-5
|
Олія м’яти
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
56A
|
8028-48-6
5989-27-5
|
Апельсинова олія
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
228A
|
68647-73-4
|
Олія чайного дерева
|
дозволені всі види використання, крім застосування в якості гербіцидів
|
|
246A
|
8003-34-7
|
Піретрини, екстраговані з рослин
|
|
|
292A
|
7704-34-9
|
Сірка
|
|
|
294A 295A
|
64742-46-7
72623-86-0
97862-82-3
8042-47-5
|
Парафінові олії
|
|
|
345A
|
1344-81-6
|
Вапняна сірка (полісульфід кальцію)
|
|
|
44B
|
9050-36-6
|
Мальтодекстрин
|
|
|
45B
|
97-53-0
|
Евгенол
|
|
|
46B
|
106-24-1
|
Гераніол
|
|
|
47B
|
89-83-8
|
Тимол
|
|
|
10E
|
20427-59-2
|
Гідроксид міді
|
відповідно до Імплементаційного Регламенту (ЄС) № 540/2011, може бути дозволене використання з загальним внесенням не більше ніж 28 кг міді на гектар за семирічний період
|
|
10E
|
1332-65-6
1332-40-7
|
Оксихлорид міді
|
|
|
10E
|
1317-39-1
|
Оксид міді
|
|
|
10E
|
8011-63-0
|
Бордоська суміш
|
|
|
10E
|
12527-76-3
|
Сульфат міді триосновний
|
|
|
40A
|
52918-63-5
|
Дельтаметрин,
|
лише в пастках зі специфічними атрактантами проти Bactrocera oleae і Ceratitis capitata
|
|
5E
|
91465-08-6
|
Лямбда-цигалотрин
|
лише в пастках зі специфічними атрактантами проти Bactrocera oleae і Ceratitis capitata
|
ДОДАТОК II
|
Назва
Складні продукти або продукти, які містять тільки наведені нижче матеріали
|
Опис, особливі умови й обмеження
|
|
Підстилковий гній
|
продукт, що складається з суміші екскрементів тварин і рослинних матеріалів (підстилки для тварин і кормовий матеріал)
заборонено використовувати матеріали з промислового тваринництва
|
|
Висушений підстилковий гній і дегідратований послід птиці
|
заборонено використовувати матеріали з промислового тваринництва
|
|
Компостовані екскременти тварин, у тому числі послід птиці й компостований підстилковий гній
|
заборонено використовувати матеріали з промислового тваринництва
|
|
Рідкі екскременти тварин
|
використання після контрольованої ферментації та/або належного розведення
заборонено використовувати матеріали з промислового тваринництва
|
|
Компостована або ферментована суміш побутових відходів
|
продукт, отриманий із сортованих побутових відходів, які були піддані компостуванню або анаеробній ферментації для виробництва біогазу
лише побутові відходи рослинного і тваринного походження
лише за умови виробництва у закритій і контрольованій системі збирання, прийнятій державою-членом
максимальна концентрація в мг/кг сухої речовини: кадмію: 0,7; міді: 70; нікелю: 25; свинцю: 45; цинку: 200; ртуті: 0,4; хрому (загального): 70; хрому: (VI): не виявлено
|
|
Торф
|
сфера застосування обмежується садівництвом (товарним садівництвом або городництвом, квітникарством, декоративним садівництвом, вирощуванням саджанців)
|
|
Відходи від виробництва грибів
|
початковий склад субстрату обмежується продуктами, перелік яких міститься в цьому додатку
|
|
Екскременти черв’яків (вермикомпост) і суміш екскрементів комах з субстратом
|
у відповідних випадках згідно з Регламентом (ЄС) № 1069/2009
|
|
Гуано
|
|
|
Компостована або ферментована суміш рослинних матеріалів
|
продукт, отриманий з сумішей рослинних матеріалів, які пройшли процес компостування або анаеробної ферментації для виробництва біогазу
|
|
Дігестата біогазу, що містить побічні продукти тваринного походження, піддані ферментації разом з матеріалами рослинного або тваринного походження, перелік яких міститься в цьому додатку
|
побічні продукти тваринного походження (включно з побічними продуктами диких тварин) категорії 3 і вміст травного тракту категорії 2 (категорії у розумінні Регламенту (ЄС) № 1069/2009)
заборонено використовувати матеріали з промислового тваринництва
процеси повинні відповідати Регламенту (ЄС) № 142/2011
не використовувати на їстівних частинах рослин
|
|
Продукти або побічні продукти тваринного походження, як зазначено нижче:
Кров’яне борошно
Борошно з копит
Борошно з рогів
Кісткове борошно або борошно з дежелатинованих кісток
Рибне борошно
М’ясне борошно
Борошно з пір’я, волосся та шкіри
Вовна
Хутро (1)
Волосся
Молочні продукти
Гідролізовані білки тваринного походження (2)
|
(1) Максимальна концентрація хрому (VI) в мг/кг сухої речовини: не виявляється
(2) Не використовувати на їстівних частинах рослин
|
|
Продукти й побічні продукти рослинного походження на добрива
|
наприклад: борошно зі шроту олійних культур, шкаралупа какао-бобів, солодові ростки
|
|
Гідролізовані білки тваринного походження
|
|
|
Водорості та продукти з водоростей
|
тільки отримані безпосередньо за допомогою:
(i) фізичних процесів, включаючи дегідрацію, заморожування і подрібнення
(ii) екстракції за допомогою води або водного розчину кислоти, і/або лужного розчину
(iii) ферментування
тільки отримані з органічної аквакультури або зібрані у сталий спосіб відповідно до пункту 2.4 частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
|
|
Тирса і тріска деревна
|
Після зрубування деревина не піддавалася хімічній обробці
|
|
Компостована кора
|
Після зрубування деревина не піддавалася хімічній обробці
|
|
Деревний попіл
|
з деревини, яка не піддавалася хімічній обробці після зрубування
|
|
Фосфоритне борошно
|
продукт, отриманий шляхом подрібнення м'яких мінеральних фосфатів, що містить трикальційфосфат і карбонат кальцію як основні інгредієнти
мінімальний вміст поживних речовин (відсоток за масою):
25 % P2 O5
фосфор у перерахунку на P2 O5, розчинний у мінеральних кислотах, мінімум 55 % заявленого вмісту P2 O5 розчинні в 2 % мурашиній кислоті
ступінь дисперсності:
- не менше 90 % за масою проходить через сито з чарунками 0,063 мм
- не менше 99 % за масою проходить через сито з чарунками 0,125 мм
до 15 липня 2022 року вміст кадмію менше або дорівнює 90 мг/кг P2 O5;
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Алюмофосфат кальцію
|
продукт, отриманий в аморфній формі шляхом термообробки й подрібнення, містить фосфати алюмінію і кальцію як основні інгредієнти
мінімальний вміст поживних речовин (відсоток за масою):
30 % P2 O5
фосфор у перерахунку на P2 O5, розчинний у мінеральних кислотах, мінімум 75 % заявленого вмісту P2 O5 розчинні в лужному цитраті амонію (за Джолі)
ступінь дисперсності:
- не менше 90 % за масою проходить через сито з чарунками 0,160 мм
- не менше 98 % за масою проходить через сито з чарунками 0,630 мм
- не менше 99% за масою проходить через сито з чарунками 0,125 мм
до 15 липня 2022 року вміст кадмію менше або дорівнює 90 мг/кг P2 O5;
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
використовується виключно для лужних ґрунтів (pH > 7,5)
|
|
Основний шлак (томасфосфат або томасшлак)
|
продукт, отриманий у результаті виплавки заліза шляхом обробки фосфору, розплавляється й містить кальцієві силікофосфати як основні інгредієнти
мінімальний вміст поживних речовин (відсоток за масою):
12 % P2 O5
фосфор у перерахунку на пентаоксид фосфору, розчинний у мінеральних кислотах, мінімум 75 % заявленого вмісту пентоксиду фосфору розчинні в 2 % мурашиній кислоті
або
10 % P2 O5
фосфор у перерахунку на пентаоксид фосфору, розчинний у 2 % мурашиної кислоти
ступінь дисперсності:
- не менше 75 % проходить через сито з чарунками 0,160 мм
- не менше 96 % проходить через сито з чарунками 0,630 мм
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Неочищена калійна сіль
|
продукт, отриманий з неочищених солей калію
мінімальний вміст поживних речовин (відсоток за масою):
9 % K2 O
калій у перерахунку на водорозчинний K2 O
2 % MgO
магній у вигляді водорозчинних солей у перерахунку на оксид магнію
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Сульфат калію, може містити магнієву сіль
|
продукт, отриманий із сирої калійної солі шляхом фізичного процесу екстрагування, може також містити магнієві солі
|
|
Барда й екстракт барди
|
за винятком амонієвої барди
|
|
Карбонат кальцію, наприклад: крейда, вапнякова глина, вапнякове борошно, бретонський меліорант (maerl), фосфатна крейда
|
лише природного походження
|
|
Відходи молюсків
|
лише якщо отримано зі сталого рибальства або органічної аквакультури, відповідно до статті 2 (984_040-13)
Регламенту (ЄС) № 1380/2013
|
|
Яєчні шкаралупи
|
заборонено використовувати матеріали з промислового тваринництва
|
|
Карбонат магнію і кальцію
|
лише природного походження
наприклад: магнієва крейда, мелена магнезія, вапняк
|
|
Сульфат магнію (кізерит)
|
лише природного походження
|
|
Розчин хлориду кальцію
|
тільки для позакореневої обробки яблунь у разі виявлення дефіциту кальцію
|
|
Сульфат кальцію (гіпс)
|
продукт природного походження, що містить сульфат кальцію за різних ступенів гідратації
мінімальний вміст поживних речовин (відсоток за масою):
25 % CaO
35 % SO3
кальцій і сірка в перерахунку на загальний CaO + SO3
ступінь дисперсності:
- не менше 80 % проходить через сито з чарунками 2 мм,
- не менше 99 % проходить через сито з чарунками 10 мм
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Промислове вапно з цукрового виробництва
|
побічний продукт виробництва цукру з цукрових буряків і цукрової тростини
|
|
Промислове вапно з вакуумного виробництва солі
|
побічний продукт вакуумного виробництва солі з ропи, видобутої в гірській місцевості
|
|
Елементарна сірка
|
до 15 липня 2022 року: як внесено до переліку відповідно до частини D додатка I до Регламенту (ЄС) № 2003/2003
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Неорганічні мікродобрива
|
до 15 липня 2022 року: як внесено до переліку відповідно до частини додатка I до Регламенту (ЄС) № 2003/2003
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Хлорид натрію
|
|
|
Кам’яне борошно, глини та глинисті мінерали
|
|
|
Леонардит (сирий органічний осад, багатий на гумінові кислоти)
|
лише якщо отриманий як побічний продукт гірничої діяльності
|
|
Гумінові та фульвокислоти
|
лише якщо отримані з використанням неорганічних солей/розчинів, за винятком солей амонію, або отримані в результаті очищення питної води
|
|
Ксиліт
|
лише якщо отриманий як побічний продукт гірничої діяльності (наприклад, побічний продукт видобутку бурого вугілля)
|
|
Хітин (полісахарид, отриманий з панцирів ракоподібних)
|
отриманий зі сталого рибальства або органічної аквакультури, відповідно до статті 2 (984_040-13)
Регламенту (ЄС) № 1380/2013
|
|
Багаті на органічні речовини (2) відкладення з прісних водойм, утворені без доступу кисню
(наприклад, сапропель)
|
лише органічні відкладення, які є побічними продуктами використання прісних водойм або отримані з колишніх прісноводних зон
у разі потреби екстракція має проводитися так, щоб мінімально впливати на водну систему
лише відкладення, отримані з джерел, не забруднених пестицидами, стійкими органічними забрудниками й нафтопродуктами
до 15 липня 2022 року: максимальна концентрація в мг/кг сухої речовини: кадмію: 0,7; міді: 70; нікелю: 25; свинцю: 45; цинку: 200; ртуті: 0,4; хрому (загального): 70; хрому: (VI): не виявлено
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
|
Біочар - піролізний продукт, який виготовляють із широкого спектру органічних матеріалів рослинного походження та застосовують як меліорант
|
лише з рослинних матеріалів, після збирання оброблених тільки продуктами, включеними в додаток I
до 15 липня 2022 року: макс. значення 4 мг поліциклічних ароматичних вуглеводнів на кг сухої речовини
з 16 липня 2022 року застосовуються відповідні граничні значення, встановлені в Регламенті (ЄС) 2019/1009
|
ДОДАТОК III
|
Номер у каталозі кормів (- 1)
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
11.1.1
|
Карбонат кальцію
|
|
|
11.1.2
|
Вапняні мушлі морських тварин
|
|
|
11.1.4
|
Кислий карбонат кальцію з морських водоростей (maerl)
|
|
|
11.1.5
|
Літотамнії
|
|
|
11.1.13
|
Глюконат кальцію
|
|
|
11.2.1
|
Оксид магнію
|
|
|
11.2.4
|
Сульфат магнію безводний
|
|
|
11.2.6
|
Хлорид магнію
|
|
|
11.2.7
|
Карбонат магнію
|
|
|
11.3.1
|
Дикальційфосфат
|
|
|
11.3.3
|
Монокальційфосфат
|
|
|
11.3.5
|
Фосфат кальцію-магнію
|
|
|
11.3.8
|
Фосфат магнію
|
|
|
11.3.10
|
Мононатрійфосфат
|
|
|
11.3.16
|
Фосфат кальцію-натрію
|
|
|
11.3.17
|
Моноамонійфосфат (амоній дигідрогенортофосфат)
|
тільки для аквакультури
|
|
11.4.1
|
Хлорид натрію
|
|
|
11.4.2
|
Бікарбонат натрію
|
|
|
11.4.4
|
Карбонат натрію
|
|
|
11.4.6
|
Сульфат натрію
|
|
|
11.5.1
|
Хлорид калію
|
|
|
Номер у каталозі кормів (- 2)
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
10
|
Борошно, олія та інші кормові матеріали з риб або інших водних тварин
|
за умови, що вони походять з рибальства, сертифікованого як стале за схемою, визнаною компетентним органом відповідно до принципів, встановлених у Регламенті (ЄС) № 1380/2013 (984_040-13)
;
за умови, що вони виготовлені або приготовані без хімічно синтезованих розчинників
використання дозволене тільки для нетравоїдних свійських тварин
використання рибного білкового гідролізату дозволене тільки для молодняка нетравоїдних сільськогосподарських тварин
|
|
10
|
Борошно, олія та інші кормові матеріали з риб, молюсків або ракоподібних
|
для хижих тварин аквакультури
тільки з рибальства, сертифікованого як стале виробництво за схемою, визнаною компетентним органом відповідно до принципів, встановлених у Регламенті (ЄС) № 1380/2013 (984_040-13)
, згідно з пунктом 3.1.3.1(c) частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
отримані з обрізків риб, ракоподібних або молюсків, вже виловлених для споживання людиною відповідно до пункту 3.1.3.3(c) частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
, або отримані з цілої риби, ракоподібних чи молюсків, виловлених і не використаних для харчування людини відповідно до пункту 3.1.3.3(d) частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
|
|
10
|
Рибне борошно і риб’ячий жир
|
на етапі відгодівлі, для риби у внутрішніх водоймах, креветок з родини Penaeidae, прісноводних креветок і тропічної прісноводної риби
тільки з рибальства, сертифікованого як стале виробництво за схемою, визнаною компетентним органом відповідно до принципів, встановлених у Регламенті (ЄС) № 1380/2013 (984_040-13)
, згідно з пунктом 3.1.3.1(c) частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
тільки якщо природний корм у ставках і озерах відсутній у достатній кількості, максимум 25 % рибного борошна і 10 % риб’ячого жиру в кормовому раціоні креветок з родини Penaeidae та прісноводних креветок (Macrobrachium spp.) і максимум 10 % рибного борошна або риб’ячого жиру в кормовому раціоні сіамського сома (Pangasius spp.), згідно з пунктом 3.1.3.4(c)(i) і (ii) частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
|
|
ex 12.1.5
|
Дріжджі
|
дріжджі, отримані з Saccharomyces cerevisiae або Saccharomyces carlsbergensis, інактивовані, в результаті чого в них відсутні живі мікроорганізми
у разі їх відсутності з органічного виробництва
|
|
ex 12.1.12
|
Дріжджові продукти
|
дріжджі, отримані з Saccharomyces cerevisiae або Saccharomyces carlsbergensis, інактивовані, в результаті чого в них відсутні живі мікроорганізми та присутні частки дріжджів
у разі їх відсутності з органічного виробництва
|
|
|
Холестерол
|
продукт, отриманий з жиру вовни (ланоліну) омиленням, сепарацією і кристалізацією, з молюсків або інших джерел
для забезпечення кількісних кормових потреб креветок з родини Penaeidae та прісноводних креветок (Macrobrachium spp.) на стадії відгодівлі та на більш ранніх стадіях життя в інкубаторах і розплідниках
у разі їх відсутності з органічного виробництва
|
|
|
Трави
|
відповідно до пункту (e)(iv) статті 24(3) Регламенту (EU) 2018/848 (984_036-18)
, зокрема:
- за відсутності в органічній формі
- вироблені/підготовлені без хімічних розчинників
- максимум 1% у кормовому раціоні
|
|
|
Меляса
|
відповідно до пункту (e)(iv) статті 24(3) Регламенту (EU) 2018/848 (984_036-18)
, зокрема:
- за відсутності в органічній формі
- вироблені/підготовлені без хімічних розчинників
- максимум 1% у кормовому раціоні
|
|
|
Фітопланктон і зоопланктон
|
тільки для вирощування личинок органічного молодняка
|
|
|
спеціальні білкові компоненти
|
Відповідно до пункту 1.9.3.1(c) та 1.9.4.2(c) Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
, зокрема:
- до 31 грудня 2026 року:
- за відсутності в органічній формі,
- вироблені/підготовлені без хімічних розчинників,
- для годування поросят вагою до 35 кг або молодняка птиці,
- максимум 5% сухої речовини кормів сільськогосподарського походження за 12-місячний період
|
|
|
Спеції
|
відповідно до пункту (e)(iv) статті 24(3) Регламенту (EU) 2018/848 (984_036-18)
, зокрема:
- за відсутності в органічній формі
- вироблені/підготовлені без хімічних розчинників
- максимум 1% у кормовому раціоні
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
E 200
|
Сорбінова кислота
|
|
|
E 236
|
Мурашина кислота
|
|
|
E 237
|
Форміат натрію
|
|
|
E 260
|
Оцтова кислота
|
|
|
E 270
|
Молочна кислота
|
|
|
E 280
|
Пропіонова кислота
|
|
|
E 330
|
Лимонна кислота
|
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
1b306(i)
|
Екстракти токоферолу, отримані з рослинних олій
|
|
|
1b306(ii)
|
Екстракти, багаті на токоферол, отримані з рослинних олій (дельта збагачені)
|
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
1c322, 1c322i
|
Лецитини
|
тільки якщо отримані з органічної сировини
використання обмежене кормом для тварин аквакультури
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
E 412
|
Гуарова камедь
|
|
|
E 535
|
Фероціанід натрію
|
максимальний вміст 20 мг/кг NaCl, обрахований як аніон фероціаніду
|
|
E 551b
|
Колоїдний кремній
|
|
|
E 551c
|
Кізельґур (діатомова земля, очищена)
|
|
|
1m558i
|
Бентоніт
|
|
|
E 559
|
Каолінові глини, без азбесту
|
|
|
E 560
|
Природні суміші стеатитів і хлоритів
|
|
|
E 561
|
Вермікуліт
|
|
|
E 562
|
Сепіоліт
|
|
|
E 566
|
Натроліт-фоноліт
|
|
|
1g568
|
Кліноптилоліт осадового походження
|
|
|
E 599
|
Перліт
|
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
1k
|
Ензими, мікроорганізми
|
дозволені тільки для забезпечення належної ферментації
|
|
1k236
|
Мурашина кислота
|
|
|
1k237
|
Форміат натрію
|
|
|
1k280
|
Пропіонова кислота
|
|
|
1k281
|
Пропіонат натрію
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
ex2a
|
Астаксантин
|
тільки отримані з органічної сировини, наприклад, з панцирів органічних ракоподібних
тільки в кормовому раціоні лосося й форелі в межах їхніх фізіологічних потреб
за відсутності астаксантину, отриманого з органічних джерел, можна використовувати астаксантин з природних джерел, зокрема багаті на астаксантин Phaffia rhodozyma
|
|
ex2b
|
Смако-ароматичні сполуки
|
лише екстракти з сільськогосподарських продуктів, у т. ч. екстракт каштана (Castanea sativa Mill.)
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
ex3a
|
Вітаміни та провітаміни
|
отримані з сільськогосподарських продуктів
за відсутності отриманих із продуктів сільськогосподарського походження:
- синтетичні вітаміни, лише ідентичні вітамінам, отриманим із сільськогосподарського продуктів, можна використовувати для моногастричних тварин і тварин аквакультури
- синтетичні - тільки вітаміни A, D, E, ідентичні вітамінам, отриманим із сільськогосподарських продуктів, можна використовувати для жуйних тварин; використання за умови попереднього дозволу держав-членів на основі оцінювання можливості органічних жуйних тварин отримати необхідні кількості зазначених вітамінів із їхніх кормових раціонів
|
|
3a920
|
Бетаїн безводний
|
лише для моногастричних тварин
лише з органічного виробництва; лише природного походження, у разі його відсутності з органічного виробництва
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
3b101
|
Карбонат заліза (II) (сидерит)
|
|
|
3b103
|
Сульфат заліза (II) моногідрат
|
|
|
3b104
|
Сульфат заліза (II) семиводний
|
|
|
3b201
|
Йодид калію
|
|
|
3b202
|
Йодат кальцію, безводний
|
|
|
3b203
|
Гранульований йодат кальцію безводний з покриттям
|
|
|
3b301
|
Ацетат кобальту(II) чотириводний
|
|
|
3b302
|
Карбонат кобальту (II)
|
|
|
3b303
|
Гідроксид карбонату кобальту(II) (2:3) одноводний
|
|
|
3b304
|
Гранульований карбонат кобальту (II) з покриттям
|
|
|
3b305
|
Сульфат кобальту(II) семиводний
|
|
|
3b402
|
Основний карбонат міді (II) моногідрат
|
|
|
3b404
|
Оксид міді (II)
|
|
|
3b405
|
Сульфат міді (II) пентагідрат
|
|
|
3b409
|
Триосновний хлорид міді
|
|
|
3b502
|
Оксид марганцю (II)
|
|
|
3b503
|
Сульфат марганцю, моногідрат
|
|
|
3b603
|
Оксид цинку
|
|
|
3b604
|
Сульфат цинку семиводний
|
|
|
3b605
|
Сульфат цинку моногідрат
|
|
|
3b609
|
Гідроксид хлориду цинку одноводний
|
|
|
3b701
|
Молібдат натрію дигідрат
|
|
|
3b801
|
Селеніт натрію
|
|
|
3b802
3b803
|
Гранульований селеніт натрію з покриттям
Селенат натрію
|
|
|
3b81
|
Селенізовані дріжджі, Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060, інактивовані
|
|
|
3b811
|
Селенізовані дріжджі, Saccharomyces cerevisiae NCYC R397, інактивовані
|
|
|
3b812
|
Селенізовані дріжджі, Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3399, інактивовані
|
|
|
3b813
|
Селенізовані дріжджі, Saccharomyces cerevisiae NCYC R646, інактивовані
|
|
|
3b817
|
Селенізовані дріжджі, Saccharomyces cerevisiae NCYC R645, інактивовані
|
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
3c3.5.1 і 3c352
|
L-гістидину моногідрохлорид моногідрат
|
вироблений ферментацією
можна використовувати в кормовому раціоні лососевих, коли джерела кормів, зазначені в пункті 3.1.3.3 частини II додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
, не забезпечують достатньої кількості гістидину для задоволення кормових потреб риби
|
|
Ідентифікаційний номер або функціональна група
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
4a, 4b, 4c і 4d
|
Особливі умови й обмеження
|
|
ДОДАТОК IV
ДОДАТОК V
|
Код
|
Назва
|
Органічні харчові продукти, до яких можна додавати відповідні добавки
|
Особливі умови й обмеження
|
|
E 153
|
Рослинний вуглець
|
їстівна скоринка козячого сиру в попелі
сир "Морб’є"
|
|
|
E 160b(i)*
|
Біксин аннато
|
Червоний лестерський сир
Подвійний глостерський сир
Чеддер
сир "Мімолет"
|
|
|
E 160b(ii)*
|
Норбіксин аннато
|
Червоний лестерський сир
Подвійний глостерський сир
Чеддер
сир "Мімолет"
|
|
|
E 170
|
Карбонат кальцію
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
заборонено використовувати для фарбування або насичення продуктів кальцієм
|
|
E 220
|
Діоксид сірки
|
фруктові вина (вино, виготовлене з будь-яких фруктів, крім винограду, в т. ч. сидр і пері) та медовуха з додаванням цукру й без нього
|
100 мг/л (максимальні рівні, доступні з усіх джерел, у перерахунку на SO2 в мг/л)
|
|
E 223
|
Метабісульфіт натрію
|
ракоподібні
|
|
|
E 224
|
Метабісульфіт калію
|
фруктові вина (вино, виготовлене з будь-яких фруктів, крім винограду, в т. ч. сидр і пері) та медовуха з додаванням цукру й без нього
|
100 мг/л (максимальні рівні, доступні з усіх джерел, у перерахунку на SO2 в мг/л)
|
|
E250
|
Нітрит натрію
|
м’ясні продукти
|
можна використовувати лише за умови, що компетентному органу довели, що не існує жодної технологічної альтернативи, яка може давати такі самі гарантії та/або зберігати такі самі властивості продукту, за наявності
не у поєднанні з E252
максимальна вхідна кількість, у перерахунку на NaNO2: 80 мг/кг, максимальна залишкова кількість, у перерахунку на NaNO2: 50 мг/кг
|
|
E252
|
Нітрат калію
|
м’ясні продукти
|
можна використовувати лише за умови, що компетентному органу довели, що не існує жодної технологічної альтернативи, яка може давати такі самі гарантії та/або зберігати такі самі властивості продукту, за наявності
не у поєднанні з E250
максимальна вхідна кількість, у перерахунку на NaNO3: 80 мг/кг, максимальна залишкова кількість, у перерахунку на NaNO3: 50 мг/кг
|
|
E 270
|
Молочна кислота
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 290
|
Діоксид вуглецю
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 296
|
Яблучна кислота
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 300
|
Аскорбінова кислота
|
продукти рослинного походження
м’ясні продукти
|
|
|
E 301
|
Аскорбат натрію
|
м’ясні продукти
|
можна використовувати тільки у поєднанні з нітратами й нітритами
|
|
E 306*
|
Токоферол - збагачений екстракт
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
антиоксидант
|
|
E 322*
|
Лецитини
|
продукти рослинного походження
молочні продукти
|
тільки з органічного виробництва
|
|
E 325
|
Лактат натрію
|
продукти рослинного походження
продукти на основі молока та м’ясні продукти
|
|
|
E 330
|
Лимонна кислота
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 331
|
Цитрати натрію
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 333
|
Цитрати кальцію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 334
|
Винна кислота
(L(+)-)
|
продукти рослинного походження
медовуха
|
|
|
E 335
|
Тартрати натрію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 336
|
Тартрати калію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 341(i)
|
Монокальційфосфат (ортофосфат кальцію)
|
борошно з розпушувачем
|
розпушувач
|
|
E 392*
|
Екстракти розмарину
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
тільки з органічного виробництва
|
|
E 400
|
Альгінова кислота
|
продукти рослинного походження
молочні продукти
|
|
|
E 401
|
Альгінат натрію
|
продукти рослинного походження
молочні продукти
ковбаси на основі м’яса
|
|
|
E 402
|
Альгінат калію
|
продукти рослинного походження
продукти на основі молока
|
|
|
E 406
|
Агар
|
продукти рослинного походження
продукти на основі молока та м’ясні продукти
|
|
|
E 407
|
Каррагінан
|
продукти рослинного походження
продукти на основі молока
|
|
|
E 410*
|
Камедь бобів ріжкового дерева
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
тільки з органічного виробництва
|
|
E 412*
|
Гуарова камедь
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
тільки з органічного виробництва
|
|
E 414*
|
Аравійська камедь (Гуміарабік)
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
тільки з органічного виробництва
|
|
E 415
|
Ксантанова камедь
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 417
|
Камедь тари
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
загущувач
тільки з органічного виробництва
|
|
E 418
|
Геланова камедь
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
лише у високоациловій формі
тільки з органічного виробництва, діє з 1 січня 2023 року
|
|
E 422
|
Гліцерин
|
рослинні екстракти
ароматизатори
|
тільки рослинного походження
розчинник і носій у рослинних екстрактах і ароматизаторах
зволожувач у гелевих капсулах
зовнішня оболонка таблеток
тільки з органічного виробництва
|
|
E 440(i)*
|
Пектин
|
продукти рослинного походження
продукти на основі молока
|
|
|
E 460
|
Целюлоза
|
желатин
|
|
|
E 464
|
Гідроксипропілметилцелюлоза
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
матеріал для виготовлення капсул
|
|
E 500
|
Карбонати натрію
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 501
|
Карбонати калію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 503
|
Карбонати амонію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 504
|
Карбонати магнію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
E 509
|
Хлорид кальцію
|
Продукти на основі молока
|
коагулянт
|
|
E 516
|
Сульфат кальцію
|
продукти рослинного походження
|
носій
|
|
E 524
|
Гідроксид натрію
|
Для обробки поверхні випічки, яка за технологією занурюється в содовий розчин перед випіканням ( див. зображення (984_009-21Fn175)
)
ароматизатори
|
обробка поверхні
регулятор кислотності
|
|
E 551
|
Діоксид кремнію
|
для трав і спецій у сухій меленій формі
ароматизатори
прополіс
|
|
|
E 553b
|
Тальк
|
ковбаси на основі м’яса
|
обробка поверхні
|
|
E 901
|
Бджолиний віск
|
кондитерські вироби
|
агент для глазурування
тільки з органічного виробництва
|
|
E 903
|
Віск карнауба
|
кондитерські вироби
цитрусові
|
агент для глазурування
з метою пом'якшення під час шокової заморозки фруктів як обов’язкового карантинного заходу проти шкідливих організмів відповідно до Імплементаційної директиви Комісії (ЄС) 2017/1279 (- 1)
тільки з органічного виробництва
|
|
E 938
|
Аргон
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 939
|
Гелій
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 941
|
Азот
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 948
|
Кисень
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
E 968
|
Еритритол
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
тільки з органічного виробництва без використання технології іонного обміну
|
|
Назва
|
Дозволені тільки для оброблення таких органічних харчових продуктів
|
Особливі умови й обмеження
|
|
Вода
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
питна вода в розумінні Директиви Ради 98/83/EC (994_963)
(- 2)
|
|
Хлорид кальцію
|
продукти рослинного походження
ковбаси на основі м’яса
|
коагулянт
|
|
Карбонат кальцію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Гідроксид кальцію
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Сульфат кальцію
|
продукти рослинного походження
|
коагулянт
|
|
Хлорид магнію (або нігарі)
|
продукти рослинного походження
|
коагулянт
|
|
Карбонат калію
|
Виноград
|
речовина для висушування
|
|
Карбонат натрію
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
Молочна кислота
|
Сир
|
для регулювання pH розсолу під час виробництва сиру
|
|
L(+)молочна кислота від ферментації
|
екстракти рослинних білків
|
|
|
Лимонна кислота
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
Гідроксид натрію
|
Цукор (цукри)
олія рослинного походження, крім оливкової олії
екстракти рослинних білків
|
|
|
Сірчана кислота
|
желатин
цукор (цукри)
|
|
|
Екстракт хмелю
|
цукор
|
тільки для протимікробних цілей
тільки з органічного виробництва, за наявності
|
|
Екстракт соснової каніфолі
|
цукор
|
тільки для протимікробних цілей
тільки з органічного виробництва, за наявності
|
|
Соляна кислота
|
желатин
сири "Гауда" (Gouda), "Едам" (Edam) і "Маасдам" (Maasdammer), "Бьоренкаас" (Boerenkaas), "Фрізе" (Friese) і "Ляйдзе Нагелькаас" (Leidse Nagelkaas)
|
виробництво желатину відповідно до Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 853/2004 (- 3);
для регулювання pH розсолу під час виробництва сиру
|
|
Гідроксид амонію
|
Желатин
|
виробництво желатину відповідно до Регламенту (ЄС) № 853/2004
|
|
Перекис водню
|
Желатин
|
виробництво желатину відповідно до Регламенту (ЄС) № 853/2004
|
|
Діоксид вуглецю
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
Азот
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
Етанол
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
розчинник
|
|
Танінова кислота
|
продукти рослинного походження
|
допоміжна речовина при фільтрації
|
|
Альбумін яєчного білка
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Казеїн
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Желатин
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Риб’ячий клей
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Рослинні олії
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
агент для змащування, вивільнення або піногасник, тільки з органічного виробництва
|
|
Гель або колоїдний розчин діоксиду кременю
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Активоване вугілля
(CAS-7440-44-0)
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
|
|
Тальк
|
продукти рослинного походження
|
відповідає специфічним критеріям чистоти для харчової добавки E 553b
|
|
Бентоніт
|
продукти рослинного походження
медовуха
|
клейкий агент для медових напоїв
|
|
Целюлоза
|
продукти рослинного походження
желатин
|
|
|
Діатомова земля
|
продукти рослинного походження
желатин
|
|
|
Перліт
|
продукти рослинного походження
желатин
|
|
|
Шкаралупа ліщини
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Рисове борошно
|
продукти рослинного походження
|
|
|
Бджолиний віск
|
продукти рослинного походження
|
агент для вивільнення
тільки з органічного виробництва
|
|
Віск карнауба
|
продукти рослинного походження
|
агент для вивільнення
тільки з органічного виробництва
|
|
Оцтова кислота/оцет
|
продукти рослинного походження;
риба
|
тільки з органічного виробництва
природної ферментації
|
|
Гідрохлорид тіаміну
|
фруктові вина, сидр, пері та медовуха
|
|
|
Гідрофосфат амонію (діамонійфосфат)
|
фруктові вина, сидр, пері та медовуха
|
|
|
Деревне волокно
|
продукти рослинного і тваринного походження
|
лісоматеріали повинні походити тільки з сертифікованої деревини сталої лісозаготівлі
використовувана деревина не повинна містити токсичних компонентів (в результаті оброблення після заготівлі, природні токсини або токсини від мікроорганізмів)
|
|
Назва
|
Особливі умови й обмеження
|
|
Водорості араме (Eisenia bicyclis ), неперероблені, а також безпосередньо пов’язані з цими водоростями продукти первинної переробки
|
|
|
Водорості хідзікі (Hizikia fusiforme ), неперероблені, а також безпосередньо пов’язані з цими водоростями продукти первинної переробки
|
|
|
Кора мурашиного дерева Handroanthus impetiginosus ("лапачо")
|
тільки для використання в комбучі та чайних сумішах
|
|
Оболонки
|
з природної сировини тваринного або рослинного походження
|
|
Желатин
|
з інших джерел крім свиней
|
|
Мінеральні речовини молока в порошку/рідкі
|
тільки у разі застосування заради їх сенсорної функції для повної або часткової заміни хлориду натрію
|
|
Дика риба та дикі водні тварини, неперероблені, а також продукти їх переробки
|
тільки з рибальства, сертифікованого як стале виробництво за схемою, визнаною компетентним органом відповідно до принципів, встановлених у Регламенті (ЄС) № 1380/2013 (984_040-13)
, згідно з пунктом 3.1.3.1(c) частини III додатка II до Регламенту (ЄС) 2018/848 (984_036-18)
тільки за відсутності в органічній аквакультурі
|
|
Назва
|
Первинні дріжджі
|
Виробництво/виготовлення/формулювання дріжджів
|
Особливі умови й обмеження
|
|
Хлорид кальцію
|
X
|
|
|
|
Діоксид вуглецю
|
X
|
X
|
|
|
Лимонна кислота
|
X
|
|
для регулювання pH у виробництві дріжджів
|
|
Молочна кислота
|
X
|
|
для регулювання pH у виробництві дріжджів
|
|
Азот
|
X
|
X
|
|
|
Кисень
|
X
|
X
|
|
|
Картопляний крохмаль
|
X
|
X
|
для фільтрування
тільки з органічного виробництва
|
|
Карбонат натрію
|
X
|
X
|
для регулювання pH
|
|
Рослинні олії
|
X
|
X
|
засіб для змащення, проти злипання або протипінний агент
тільки з органічного виробництва
|
|
Назва
|
Ідентифікаційні номери
|
Посилання в додатку I на Делегований Регламент (ЄС) 2019/934
|
Особливі умови й обмеження
|
|
Повітря
|
|
Частина A, таблиця 1, пункти 1 і 8
|
|
|
Газоподібний кисень
|
E 948
CAS 17778-80-2
|
Частина A, таблиця 1, пункт 1
Частина A, таблиця 2, пункт 8.4
|
|
|
Аргон
|
E 938
CAS 7440-37-1
|
Частина A, таблиця 1, пункт 4
Частина A, таблиця 2, пункт 8.1
|
не можна використовувати для створення бульбашок
|
|
Азот
|
E 941
CAS 7727-37-9
|
Частина A, таблиця 4, 7, пункти 4 і 8
Частина A, таблиця 2, пункт 8.2
|
|
|
Діоксид вуглецю
|
E 290
CAS 124-38-9
|
Частина A, таблиця 1, пункти 4 і 8
Частина A, таблиця 2, пункт 8.3
|
|
|
Дубові чіпси
|
|
Частина A, таблиця 1, пункт 11
|
|
|
Винна кислота (L(+)-)
|
E 334
CAS 87-69-4
|
Частина A, таблиця 2, пункт 1.1
|
|
|
Молочна кислота
|
E 270
|
Частина A, таблиця 2, пункт 1.3
|
|
|
L(+)-тартрат калію
|
E 336(ii)
CAS 921-53-9
|
Частина A, таблиця 2, пункт 1.4
|
|
|
Бікарбонат калію
|
E 501(ii)
CAS 298-14-6
|
Частина A, таблиця 2, пункт 1.5
|
|
|
Карбонат кальцію
|
E 170
CAS 471-34-1
|
Частина A, таблиця 2, пункт 1.6
|
|
|
Сульфат кальцію
|
E 516
|
Частина A, таблиця 2, пункт 1.8
|
|
|
Діоксид сірки
|
E 220
CAS 7446-09-5
|
Частина A, таблиця 2, пункт 2.1
|
максимальний вміст діоксиду сірки не повинен перевищувати 100 міліграмів на літр для червоного вина, як зазначено в пункті A.1.(a) частини B додатка I до Делегованого Регламенту (ЄС) 2019/934, і з залишковим рівнем цукру менше 2 грамів на літр
максимальний вміст діоксиду сірки не повинен перевищувати 150 міліграмів на літр для білого і рожевого вина, як зазначено в пункті A.1.(b) частини B додатка I до Делегованого Регламенту (ЄС) 2019/934, і з залишковим рівнем цукру менше 2 грамів на літр
для всіх інших вин максимальний вміст діоксиду сірки, застосований згідно з частиною B додатка I до Делегованого Регламенту (ЄС) 2019/934, повинен зменшитись до 30 міліграмів на літр
|
|
Бісульфіт калію
|
E 228
CAS 7773-03-7
|
Частина A, таблиця 2, пункт 2.2
|
|
|
Метабісульфіт калію
|
E 224
CAS 16731-55-8
|
Частина A, таблиця 2, пункт 2.3
|
|
|
L-аскорбінова кислота
|
E 300
|
Частина A, таблиця 2, пункт 2.6
|
|
|
Деревне вугілля для енологічного використання
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 3.1
|
|
|
Фосфат діамонію (гідрофосфат амонію)
|
E 342/CAS 7783-28-0
|
Частина A, таблиця 2, пункт 4.2
|
|
|
Гідрохлорид тіаміну
|
CAS 67-03-8
|
Частина A, таблиця 2, пункт 4.5
|
|
|
Автолізати дріжджів
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 4.6
|
|
|
Стінки дріжджових клітин
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 4.7
|
|
|
Інактивовані дріжджі
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 4.8
Частина A, таблиця 2, пункт 10.5
Частина A, таблиця 2, пункт 11.5
|
|
|
Харчовий желатин
|
CAS 9000-70-8
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.1
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Білок пшениці
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.2
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Білок гороху
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.3
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Білок картоплі
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.4
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Риб’ячий клей
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.5
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Казеїн
|
CAS 9005-43-0
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.6
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Казеїнат калію
|
CAS 68131-54-4
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.7
|
|
|
Яєчний альбумін
|
CAS 9006-59-1
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.8
|
отриманий з органічної сировини, за наявності
|
|
Бентоніт
|
E 558
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.9
|
|
|
Діоксид кремнію (гель або колоїдний розчин)
|
E 551
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.10
|
|
|
Таніни
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.12
Частина A, таблиця 2, пункт 6.4
|
отримані з органічної сировини, за наявності
|
|
Хітозан, отриманий з Aspergillus niger
|
CAS 9012-76-4
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.13
Частина A, таблиця 2, пункт 10.3
|
|
|
Екстракти білка дріжджів
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.15
|
отримані з органічної сировини, за наявності
|
|
Альгінат калію
|
E 402/CAS 9005-36-1
|
Частина A, таблиця 2, пункт 5.18
|
|
|
Нейтральний тартрат калію (винний камінь)
|
E336(i)/CAS 868-14-4
|
Частина A, таблиця 2, пункт 6.1
|
|
|
Лимонна кислота
|
E 330
|
Частина A, таблиця 2, пункт 6.3
|
|
|
Метавинна кислота
|
E 353
|
Частина A, таблиця 2, пункт 6.7
|
|
|
Гуміарабік
|
E 414/CAS 9000-01-5
|
Частина A, таблиця 2, пункт 6.8
|
отримані з органічної сировини, за наявності
|
|
Манопротеїни дріжджів
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 6.10
|
|
|
Пектин-ліази
|
EC 4.2.2.10
|
Частина A, таблиця 2, пункт 7.2
|
тільки для використання в виноробстві з метою освітлення
|
|
Пектин-метилестераза
|
EC 3.1.1.11
|
Частина A, таблиця 2, пункт 7.3
|
тільки для використання в виноробстві з метою освітлення
|
|
Полігалактуроназа
|
EC 3.2.1.15
|
Частина A, таблиця 2, пункт 7.4
|
тільки для використання в виноробстві з метою освітлення
|
|
Геміцелюлаза
|
EC 3.2.1.78
|
Частина A, таблиця 2, пункт 7.5
|
тільки для використання в виноробстві з метою освітлення
|
|
Целюлаза
|
EC 3.2.1.4
|
Частина A, таблиця 2, пункт 7.6
|
тільки для використання в виноробстві з метою освітлення
|
|
Дріжджі для виробництва вина
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 9.1
|
для окремих штамів дріжджів: за наявності, отримані з органічної сировини
|
|
Молочнокислі бактерії
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 9.2
|
|
|
Цитрат міді
|
CAS 866-82-0
|
Частина A, таблиця 2, пункт 10.2
|
|
|
Смола алепської сосни
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 11.1
|
|
|
Свіжий винний осад
|
|
Частина A, таблиця 2, пункт 11.2
|
тільки з органічного виробництва
|